Perkuus verwijst naar het rijke verleden aan kleinschalige en familiale
groenteteelt bedrijven in deze streek:
de boerkozen

De boerderij

We produceren kwaliteitsvolle en gezonde bio-groenten voor Sint-Pieters-Leeuw, Brussel en de rand. Mensen naar het veld brengen en het veld naar de stad. Op die manier creëren we verbinding tussen boerinnen, de landbouwgronden en onze eters. 

We werken op een agro-ecologische manier, in harmonie met de natuur en omgeving

Een toekomst boerderij die niet enkel een huidige maar ook toekomstige generatie van voedsel en werk op het veld kan voorzien.
Daarnaast gaan we voor een sterke sociale component waar de mens op het veld centraal staat. Perkuus wil de band met de herkomst van ons voedsel terug aanhalen en mensen de kans geven om te proeven, voelen, werken en leren op het veld. Via zelfoogsters, meewerkdagen, en in samenwerkingen met scholen, sociale organisaties en buurtbewoners.

Hilde groeide op naast de boerderij van haar grootouders gelegen in de Brabantse Kouters. Ze kreeg er de liefde voor het werken in en met de natuur mee.

Na een 10-tal jaren te hebben gewerkt in tropische laboratoria als biomedisch onderzoeker voor AZG en later ook het Tropisch Instituut voor Geneeskunde groeide het verlangen om terug meer buiten te werken.  

In 2014 volgde ze de praktijkopleiding “biologische en biodynamische landbouw” bij Landwijzer om daarna aan de slag te gaan als groenten boerin op jeugdboerderij Het Neerhof in Dilbeek.


Hilde

Charlotte, sociaal-cultureel werker van opleiding, vertoefde enkele jaren in de sociale sector in Brussel waar ze werkte bij Hobo (dak-en thuislozen) en Hubbie (volwassenen met een beperking). Ze werkte mee aan de opstart van zorgtuin De Wilder in Erps-Kwerps.

Drie jaar geleden waagde ze eindelijk de sprong om volop voor de biologische landbouw te gaan en startte met de opleiding bij Landwijzer.

Vanaf 2020 werkte ze mee aan de uitbouw van een CSA-zelfoogst op La Finca in Wezembeek-Oppem.


Charlotte